Tobin Bell


Americký televizní a filmový herec se narodil v roce 1947 v New Yorském Queensu.
Velmi často je obsazován do rolí zlosynů a sériových vrahů. Stvárnil např. postavu Theodora Kaczynskiho ve snímku Unabomber: The True Story (1996).

V roce 2004 se poprvé představil jako tajemný Jigsaw, bizarní sériový vrah z filmu SAW. Geniálního zabijáka, který prostřednictvím video a audionahrávek nutí své oběti, aby s ním hrály hru o svůj život, stvárnil i v obou dalších pokračováních.

V roce 2006 byl nominován MTV Movie Award na cenu “Best Villain (Nejlepší zlosyn)” a také na “Best Butcher (Nejlepší vrah)”. Kromě účinkování ve filmech se objevil také v populárních televizních seriálech, jako např. Seinfeld, Brutální Nikita, Akta X, Hvězdná brána, Alias a 24 hodin.
Filmografie:

  • Saw III (2006) – John Kramer/Jigsaw
  • Saw II (2005) – John Kramer/Jigsaw
  • Power Play (2004) – Clemens
  • Saw (2004) – John Kramer/Jigsaw
  • 24 (2002-2003) – Peter Kingsley
  • Black Mask 2: City of Masks (2002) – Moloch
  • X-Files – “Brand X” (2000) – Darryl “Ashman” Weaver
  • Best of the Best: Without Warning (1998) – Lukast Slava
  • Brown’s Requiem (1998)
  • Stargate SG-1 – “Enigma” (1998) – Omoc
  • Serial Killer (1995) – William Lucian Morrano
  • Malice (1993) – Earl Leemus
  • In the Line of Fire (1993) – Mendoza
  • The Firm (1993)
  • Charmed – “The Eyes Have It” – Orin
  • Goodfellas (1990) – důstojník
  • An Innocent Man (1989) – Zeke
  • Mississippi Burning (1988) – agent FBI

 

Zdroj: Wikipedia (http://en.wikipedia.org)

Sdílejte článek

  1. Profilový obrázek
    Jino 17 června 2009 v 17:09

     Teď si tak pročítám časopis Premiere (červen 2009) a zjišťuji docela znepokojivou zprávu týkající se jeho úlohy v sedmé části série SAW a vlastně i jeho osoby samotné. Cituji: “Poté, co herec Tobin Bell zahynul při autonehodě, ohlásili producenti, že se Jigsaw ve filmu stejně objeví.” Důležité ovšem je, zda-li jde o kachnu, legrácku, aprílový žert či o holou skutečnost. Je tu i další možnost a to ta, že může jít o reklamní tah a nebo prostě a jednoduše – neumím číst , protože na CSFD a IMDB o jeho datu úmrtí v jeho profilech není ani číslice.

Nový komentář