Danielle Andrea Harris


Narodila se 1. června 1977 v Daytona Beach na Floridě. Vyrůstala však v Queensu v New Yorku, kde žila spolu se svou sestrou Ashley a matkou Fren. Její rodina se ještě na krátkou dobu přestěhovala na Floridu do Port Orange. Když ale malá Danielle zvítězila v dětské soutěži krásy, ukázalo se, že její budoucnost je v New Yorku.

Zde také začala její profesionální herecká kariera. Danielle bylo 8 let, když dostala svou první roli v serialu ABC „One Live to Live“, na kterém spolupracovala 3 roky. Její životní role měla však přijít až posléze.

V druhé polovině let osmdesátých přijal režisér Dwight H. Little nabídku k natočetí čtvrtého dílu kultovní serie Halloween s poddtitulem „The Return of Michael Myers“, který byl uveden do kin v roce 1988. Hlavní hvězda serie Jamie Lee Curtis už něchtěla o Halloweenu ani slyšet a tak byl vytvořen nový charakter hlavní hrdinky – malá Jamie, Myersova neteř. Roli získala právě malá Danielle Harris. Film slavil velký úspěch a Danielle se svezla na jeho vlnách. Samozřejmě mohla jen těžko svým výkonem zastínit královnu řevu Jamie Lee, avšak díky nevinému obličejíčku, který dokázala na povel zkroutit do grimas hrůzy a zděšení, sklidila u diváků úspěch.

Hned rok na to se tedy objevilo na plátnech kin pokračovaní „Halloween 5: The Revenge of Michael Myers“. Pátá část sice neslavila takový úspěch, ovšem i tak byla pozice Danielle coby maké hororové star ještě více upevněna.

Serie si dala na nějaký ten čas stopku, Daniellina herecká kariera však nestrádala. Objevila se v legendárních snímcích jako např. „Marked for Death“ (1990) po boku Stevena Segala, „The Last Boy Scaut“ (1991) spolu s Brucem Willisem, „Free Willy“ (1993) nebo v kultovním sitcomu „Roseanne“, kde působila v letech 1992 – 93.

V první polovině 90. let přišla nabídka na další Halloween, tentokráte s podtitulem „The Curse of Michael Myers“. I v tomto snímku se počítalo s postavou Jamie, byť její úloha již nebyla pro děj tak zásadní. Danielle však nakonec práci na filmu odmítla. Hlavním důvodem jistě bylo, že tvůrci nesouhlasili s požadovaným honorářem 5000 dolarů (což je mimochodem mnohem méně, než kolik Danielle inkasovala za roli ve čtyřce). Jamie si nakonec zahrála herečka J. C. Brandy. Absence Danielle ve filmu byl kromě stupidního scénáře jeden z hlavních důvodů, proč byl snímek diváky přijat tak vlažně a stal se jedním z nejslabších článků serie.

Návrat slečny Harrisové k Halloweenu se tedy odkládá. Zatímco Danielle točí jednu převážně vedlejší roli za druhou, kolem serie se odehraje spousta věcí – drží se pieta za Donalda Pleasencea, který po natočení šestého dílu tragicky skonává a své velké comebacky si odbývá Daniellina konkurentka a hlavní hvězda serie Jamie Lee Curtis.

Svůj soukromí horor si zažívá Danielle zhruba v polovině 90. let minulého století, kdy je obtěžována fanatickým fanouškem, který jí píše výhružné dopisy a nezdráhá se vyhrožovat zabitím. Potom co se obdivovatel odhodlá vniknout do domu milované hvězdy vyzbrojen brokovnicí a plyšovým medvídkem, je konečně lapen policií. Danielle promlouvá o hrůzné zkušenosti až v roce 2007 v televizním pořadu „The Dr. Phil Show“.

V Halloweenu se objevuje Danielle ještě jednou. Jde o zatím poslední část serie režiséra Roba Zombieho nazvaná jednoduše „Halloween“ z roku 2007, jenž je remakem půdodního snímku Johna Carpentera z roku 1978. 29ti letá Danielle v něm hraje postavu šerifovi dcery Annie Brackett. Film sklidil rozporuplné ohlasy a Daniellina sláva s ním nijak nevzrostla ani nepoklesla

Co tedy říci závěrem? Danielle Harris je herečka malých rolí ve velkých filmech a nebo velkých rolí v malých filmech. Je sympatická, charakterní a svého času bývala ještě navíc dětsky roztomilá. V kontextu mnohokrát zmiňovaného Halloweenu je její výkon zastíněn dvěma velikány, jmenovitě zbožňované Jamie Lee Curtis a ctěného Donalda Pleasencea. Bylo by však bláhové a neférové její práci na serii opomíjet či ji dokonce považovat za bezvýznamnou.

Filmografie

  • Horror 88 (2008)
  • Grinder (2008)
  • Prank (2008)
  • Super Capers (2008)
  • Blood Night (2008)
  • The Black Waters of Echo’s Pond (2008)
  • Left for Dead (2007)
  • Halloween (2007)
  • Father of the Pride (2004-2005)
  • Race You to the Bottom (2005)
  • Cold Case (2005)
  • Em & Me (2004)
  • Debating Robert Lee (2004)
  • Rugrats Go Wild (2003)
  • Rugrats Go Wild (2003)
  • The Partners (2003)
  • The West Wing (2002)
  • The Wild Thornberrys Movie (2002)
  • That’s Life (2000-2002)
  • The Wild Thornberrys (1998-2001)
  • Killer Bud (2001)
  • The Wild Thornberrys: The Origin of Donnie (2001)
  • Poor White Trash (2000)
  • Hard Time: Hostage Hotel (1999)
  • Goosed (1999)
  • Charmed (1998)
  • Urban Legend (1998)
  • Diagnosis Murder (1998)
  • Brooklyn South (1997-1998)
  • Dizzyland (1998)
  • ER (1997)
  • High Incident (1997)
  • Daylight (1996)
  • Shattered Image (1996)
  • Back to Back (1996)
  • Wish Upon a Star (1996)
  • Boy Meets World (1994)
  • Roseanne: An Unauthorized Biography (1994)
  • The Commish (1994)
  • Free Willy (1993)
  • The Woman Who Loved Elvis (1993)
  • Roseanne (1992-1993)
  • 1775 (1992) (TV)
  • The Last Boy Scout (1991)
  • Growing Pains (1991)
  • Eerie, Indiana (1991)
  • Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead (1991)
  • City Slickers (1991)
  • The Killing Mind (1991)
  • Don’t Touch My Daughter (1991)
  • Marked for Death (1990)
  • In Living Color (1990)
  • Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989)
  • Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
  • Spenser: For Hire (1987)

 

Zdroj: http://en.wikipedia.org

Sdílejte článek

  1. Profilový obrázek
    Frenk 19 srpna 2008 v 17:14

     Ta její andělská tvářička ve mě trošku vyvolává představy o těch miloučkých a krásných ženách, do kterých je velmi snadné se zamilovat a ony se po určité době změní v bestii. Ale to snad není případ Danielly Harrisové… (Musím si pustit ještě jednou ten novej Haloween, já si ji tam najdu).

Nový komentář